Bureau van Es ~ RB&B

CIRCON - STAVOOR CIRCON

 

Ik heb mij gedurende 17 jaar ontwikkeld als trainer, programma ontwikkelaar , projectleider en leidinggevende bij het trainings- en adviesbureau CIRCON (Conflict Intervention Research & Consultancy).

CIRCON was een de jaren '80 en '90 toonaangevend trainingsbureau in Amsterdam.  De roots van het bureau lagen bij de beroepsgroep politie.  De oprichters Jaap van der Steen en Leendert Koppelaar hebben een groot aantal programma's ontwikkeld voor in eerste instantie de politie en in tweede instantie overheidsinspectiediensten als Inspectie Milieu Hygiëne, RWS, Arbeidsinspectie en Keuringsdienst van Waren.  Daarna heeft de kring van opdrachtgevers zich enorm uitgebreid.

CIRCON werkte in haar beginfase veel meer dan andere opleidingsbureaus met voor de opdrachtgevers op maat gemaakt video discussie- en instructiemateriaal.

CIRCON heeft de methodiek van het werken met trainingsacteurs in Nederland geïntroduceerd.

CIRCON had op het hoogtepunt van haar bestaan een kleine 100 medewerkers maar is uiteindelijk eind 2001, onder de naam STAVOOR-CIRCON,  failliet gegaan.

Een aantal senioren is vervolgens in wisselende samenstelling verder gegaan met opleiding en advies.

Ik ben direct na het faillisement een eenmanszaak gestart.

In 2012 begon  Jaap van der Steen met een nieuw CIRCON, dit keer met ondertitel Curriculum Innovation Research & Consultancy.